Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

BMW 328 Mille Miglia Roadster a strălucit la Concursul de Eleganţă Sinaia într-o revenire istorică

Din nou în România după 77 de ani. +++ Reunire emoţionantă cu pilotul român Marin Dumitrescu, în vârstă de 98 de ani.

Istorie
·
Istorie marca BMW
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Fotografii la Concursul de Eleganţă Sinaia şi cu modelele BMW Classic pe Transfăgărăşan şi Castelele Bran şi Cantacuzino realizate de Florin Vitzman, BMW România, şi Hardy Mutschler, BMW Group Classic. Fotografii realizate Dragoş Savu, Retromobil, la Concursul de Eleganţă Sinaia. Mai multe imagini: http://bmwgroupclassic-downloads.com/ws-events/Concursul de Eleganta Sinaia 2017 Login: bmwgroup Password: classic

Bucureşti. Concursul de Eleganţă Sinaia a fost scena unei reveniri istorice pentru BMW 328 Mille Miglia Roadster. După ultima participare internaţională majoră, la Grand Prix-ul Braşovului în septembrie 1940, la doar 50 de kilometri de Sinaia, faimosul roadster a fost din nou prezent în România. A fost o întâlnire emoţionantă pentru că Marin Dumitrescu (98 de ani), câştigător al cursei de coastă de la Sinaia cu un model 328 la începutul anilor '50, a coborât din faimosul Mille Miglia Roadster pe covorul roşu al Concursului de la Sinaia pentru a deschide evenimentul.

Organizat sub Înaltul Patronaj al M.S. Regelui Mihai I, Concursul de Eleganţă Sinaia are o tradiţie care a început la mijlocul anilor '30, cu două evenimente organizate în 1934 şi 1935. Evenimentul a fost reluat în 2011, în aceeaşi locaţie, şi îşi dezvoltă acum faimă internaţională. Se bucură de participarea proprietarilor din România şi ţările vecine, printre aceştia fiind şi faimosul colecţionar de maşini de epocă şi fost jucător de tenis Ion Ţiriac. Unică este categoria "Made in Romania", care readuce la viaţă istoria uitată a industriei auto din România. Anul acesta, câştigător a fost Dacia Estafette, unul dintre cele două modele despre care se ştie că mai există în prezent şi singurul restaurat până acum. Anul acesta, evenimentul a fost despre putere şi performanţe, cu automobile precum Mercedes 450 SEL 6.9 sau Jaguar XJ12. Câştigătorul "best of show" a fost Cadillac V16 Series 90.

Istoria bogată a mărcii Citroën a fost reflectată perfect de participanţi prin Citroën Traction Avant, Citroën CX Prestige şi Citroën DS Cabriolet cu caroserie produsă de Chapron, unul din puţinele exemplare care s-au bucurat de tratament special Chapron. O altă maşină specială a fost Ego 4/14, unul dintre cele două modele existente. Aceasta este o maşină care a fost aproape distrusă de Securitate spre sfârşitul anilor '80, a fost restaurată în 2005 pentru a apărea într-un faimos film românesc, "Restul e tăcere", unde este condusă într-o secvenţă de însuşi regizorul peliculei, Nae Caranfil, distins cu premii.

De asemenea Sinaia a fost şi scena unei expoziţii BMW Group Classic, care a marcat mai multe aniversări ale mărcii. 40 de ani de BMW Seria 7 au fost marcaţi cu expunerea unui BMW 745i E23, primul BMW Seria 7 echipat cu motor turbo. 30 de ani de motoare BMW V12 au fost sărbătoriţi cu un BMW 750i E32, primul propulsor V12 german după al Doilea Război Mondial. Povestea motoarelor V12 a fost continuată cu BMW 850 CSi. Prezentarea unui BMW Z1, în culoarea rară "Purblau" (Pure Albastru), a marcat 30 de ani de la lansarea primului roadster modern. Prezent de asemenea la eveniment, ca reprezentant al lungii tradiţii a ediţiilor speciale ale automobilelor sport M, a fost BMW M3 GT, una dintre cele 365 de unităţi produse de-a lungul timpului.

O revenire istorică
Ultima cursă internaţională importantă la care toate cele trei BMW Mille Miglia Roadster a participat ca maşină modernă a fost Marele premiu al Oraşului Braşov, în septembrie 1940. Echipa germană avea intenția de a se prezenta şi la Marele Premiu al Bucureştiului, care urma să aibă loc o săptămână mai târziu. Din cauza războiului, maşinile au participat doar la antrenamentele de la Braşov, după care au fost obligate să se întoarcă în Germania. Astfel că acum, pentru prima dată după 77 de ani, un model BMW 328 Mille Miglia Roadster este din nou pe teritoriul Romaniei.

BMW 328 Mille Miglia Roadster este unul dintre cele trei roadstere legendare pregătite pentru faimoasa cursă Mille Miglia. În fapt, este unul dintre cele două modele cu caroserie produsă de Carrozzeria Touring după specificaţiile BMW. Toate cele trei roadstere au terminat Mille Miglia şi au asigurat victoria BMW în clasamentul echipelor, succes adăugat celui obţinut de BMW 328 Touring Coupé în clasamentul general. Modelul BMW 328 Roadster prezent la Sinaia a terminat pe locul al treilea în clasamentul general şi pe poziţia a doua în clasa 2,0 litri si poate fi recunoscut după grila verde a radiatorului, element folosit la acea vreme pentru a face mai usor de recunoscut. Este una din maşinile pe care BMW o prezintă şi acum la evenimente internaţionale precum Mille Miglia. O dovadă a importatei sale si a deisgnului spectaculos, un Mille Miglia Roadster este expus la Muzeul BMW în "Camera Comorilor".

Reîntâlnirea cu legendarul Marin Dumitrescu a fost un alt moment emoţionant. În vârstă de 98 de ani, pilotul român are o legătură specială cu BMW 328, el dominând competiţiile din Romania cu un model asemănător pe care el l-a modificat şi la pregătit la Uzina Vulcan din Bucureşti. Ulterior, el a devenit una dintre cele mai influente figuri ale motorsportului naţional, cu peste 30 de titluri de campion naţional în diferite discipline. A primit recunoaştere şi ca şef de echipă şi inginer, cu o carieră întins pe mai bine de 30 de ani. Nepotul său, Andrei Dumitrescu, continuă moştenirea ca pilot de curse. Şi el a fost prezent la Concursul de Eleganţă Sinaia, conducând Cadillac V16 90 Series, în calitate de consultant tehnic al atelierului de restaurare Ţiriac Collection.

În timp ce BMW 328 şi Marin Dumitrescu au marcat începutul evenimentului, Concursul a fost încheiat cu prezentarea "Blue Streamline" Braşov, cea mai de succes echipă românească din Formula Student, ca referinţă pentru următoarele legende auto şi de motorsport.

"Astăzi, am onorat o legendă românească fabuloasă cu un simbol german în cadrul unei reîntâlniri istorice. Oamenii reprezintă sufletul mărcii noastre şi a fost un privilegiu să-l avem pe Marin Dumitrescu alături de BMW 328 după mai bine de 60 de ani. Marca BMW cunoaşte un succes continuu datorită piloţilor şi inginerilor de curse pasionaţi asemenea lui. Mulţumim, Marin Dumirescu!", a declarat Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Sinaia Concours d’Elegance, câstigători

Best of Show CES 2017 - Cadillac Series 90 V16 (1939) 
Premiul Publicului - Fiat 500 L (1971) 
Cel mai bine restaurat vehicul antebelic - Cadillac Series 90 V16 (1939) 
Cel mai bine restaurat vehicul istoric postbelic - Renault 12 TL (1971) 
Premiul pentru cea mai mare distanţă parcursă (pe roţi) - Citroen CX Prestige (1983) 
Cel mai vechi automobil participant - EGO 4/14 (1924) 
Cel mai bine conservat vehicul istoric - Peugeot 404 (1970) 
Premiul special al juriului - Bentley S1 Special (1957) 
Premiul special UNIQA Asigurări - Sponsor principal al R.C.R. - Citroen DS 21 Cabriolet Chapron (1971)

Sedanuri antebelice
1. Cadillac Series 90 V16 (1939) - Ţiriac Collection
2. Fiat Balilla (1932) - Marius Vărgatu
3. Mercedes 170 V (1938) - Cristian Antoniewicz

Cabriolete antebelice
1. Unic L3 Torpedo (1925) - Kiss Tamas
2. Fiat 520 Torpedo (1928) - Iulian Todirică
3. EGO 4/14 (1924) - Gabriel Balan / Muzeul Tecuci

Sedanuri postbelice
1. Citroen CX Prestige (1983) - Adrian Pintea
2. Citroen Traction B11 (1954) - Şerban Dumitriu 3. Renault 12 TL (1971) - Remus Azoiţei

Cabriolete postbelice 1. Citroen DS 21 Cabriolet Chapron (1971) - Cars Auto Solutions 2. Chevrolet Impala SS (1966) - Florian Marin 3. Cadillac Eldorado (1975) - Ilie Zoltăreanu

Coupé-uri postbelice 1. TVR Grantura (1964) - Alexandru Ciolan 2. Chevrolet Corvette C2 (1966) - Camil Alexandru Perian 3. BMW 2000 CS (1965) - Adrian Bortică

Fabricat în România 1. Dacia D6 Estafette (1977) - Levente Dudi 2. Dacia 10 (1982) - Dan Becheanu 3. Dacia 1300 (1972) -   Cezar Popescu  Dacia 1300 (1971) - George Tertan

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare

PressClub Information

RSS NEWS FEED.

Open Website

With the PressClub RSS service, you can also receive publications as a news feed. Choose from various topic-specific feeds as needed, or use the feed with the latest articles to stay up to date.

Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
  • Limba fişierului ataşat
  • Arabic
  • Engleză
  • French
  • German
  • Italian
  • Japanese
  • Portuguese
  • Romanian
  • Russian
  • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare