Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Romania · Article.

Henning Fehr şi Philipp Rühr au fost selectaţi pentru a doua ediţie BMW Art Journey

Cei doi artişti germani vor vizita Jamaica, China, America de Nord şi Europa cu susţinere din partea BMW şi Art Basel (cea mai importantă expoziţie de artă contemporană)

Corporativ
·
Teme culturale
·
Lifestyle
·
Evenimente lifestyle
 

Press Contact.

Alexandru Seremet
BMW Group

Tel: +40-213041532

send an e-mail

Author.

Alexandru Seremet
BMW Group

Related Links.

Cei doi artişti germani vor vizita Jamaica, China, America de Nord şi Europa cu susţinere din partea BMW şi Art Basel (cea mai importantă expoziţie de artă contemporană)

Bucureşti/München/Basel. BMW şi Art Basel au plăcerea de a prezenta câştigătorii celei de-a doua ediţii BMW Art Journey: artiştii video Henning Fehr şi Philipp Rühr (reprezentaţi de Galeria Max Mayer, Düsseldorf). Juriul format din specialişti de talie internaţională i-a ales, în unanimitate, pe Fehr şi Rühr din lista scurtă de trei artişti ale căror lucrări au fost expuse în secţiunea Positions a evenimentului Art Basel de la Miami Beach, ce a avut loc în luna decembrie 2015.

Proiectul lor, intitulat "The Art of Memory: Dub Music and the CCTV Tower" (Arta Memoriei: Dub Music şi Turnul CCTV) este o investigaţie vastă a legăturilor şi interconectărilor în viaţa contemporană. Artiştii au captat legăturile globale actuale prin metafora buclei - atât ca formă vizuală, cât şi ca sistem de transmisie şi interconectare culturală. Stabiliţi în Köln, Henning Fehr şi Philipp Rühr vor călători intens pentru a efectua cercetări, punctelor focale de interes ale celor doi sunt muzica dub reggae din Jamaica şi legendarul turn CCTV din Beijing. Aparent fără nici o legătură, reperul arhitectural din Beijing, conceput de Rem Koolhaas, şi stilul muzical jamaican urmează amândouă o structură în buclă. Koolhaas a brevetat clădirea ca "zgârie-nori în buclă", spărgând convenţionala formă monolitică şi reconectând masele într-un cerc neregulat. Muzica dub este o formă electronică, în buclă, de reggae. Muzicienii jamaicani utilizează sintetizatoare produse în Occident care le permit obţinerea unei structuri narative neliniară, opusă formelor iniţiale ale muzicii reggae jamaicane. 

Henning Fehr şi Philipp Rühr vor contrasta aceste două teme prin film, muzică şi producţii TV, văzute ca forme alternative de memorie şi memorie de creaţie. Artiştii vor călătorii prin Europa, SUA şi Jamaica pentru a intervieva muzicieni dub, îi vor urma în turnee şi vor documenta activitatea lor în studio. În Beijing, cei doi intenţionează să documenteze arhitectura turnului CCTV. 

Prin combinarea celor două forme de călătorie - cea lentă cu autobuzul şi cea rapidă, intercontinentală, cu avionul -, artiştii vor reflecta asupra noţiunii de călătorie în sine. Aşa cum au declarat în propunerea lor pentru Art Journey: "Asemenea muzicii dub, călătoria este neliniară, de neplanificat, plină de wormholes şi psihedelică în toate privinţele". 

Art Basel şi BMW vor colabora cu artiştii pentru a documenta călătoria şi pentru a o împărtăşi publicului prin publicaţii, online şi social media. 

Juriul de specialişti internaţionali, care a votat în unanimitate pentru selectarea propunerii făcută de Fehr şi Rühr, a fost format din Juan Gaítan (director al Muzeului Tamayo de Artă Contemporană, Mexico City), Massimiliano Gioni (director artistic al New Museum, New York City), Gabriele Horn (director al Institutului KW pentru Artă Contemporană, Berlin), Victoria Noorthoorn (director al Muzeului de Artă Modernă, Buenos Aires) şi Bisi Silva (director al Centrului pentru Artă Contemporană, Lagos). 

Pe lângă Henning Fehr şi Philipp Rühr, lista finală de artişti din secţiunea Positions - rezervată artiştilor în dezvoltare - de la evenimentul Art Basel ce a avut loc la Miami Beach i-a mai inclus pe Fritzia Irizar (reprezentată de Arredondo \ Arozarena, Mexico City) şi pe Dan Bayles (reprezentat de Galeria François Ghebaly, Los Angeles).

Într-o declaraţie comună, membrii juriului au spus despre alegerea lor: "În precedentele lucrări, Henning Fehr şi Philip Rühr au demonstrat o abilitate extraordinară de a analiza şi de a descrie comportamentul comercial şi cultural într-o manieră care combină spiritul critic şi un interes autentic şi pasionat în subiectele alese. Juxtapunerea dintre muzică şi producţie TV le va permite să exploreze conexiunile între fenomenele culturale conexe şi totuşi contrastante. Juriul a fost impresionat de abilitatea echipei de a conecta domenii neaşteptate de cercetare, precum arhitectura, muzica, retorica şi studiul memoriei. Deosebit de interesant a fost modul în care ei şi-au descris planurile pentru a alterna moduri diferite de călătorie, lucrul la viteze diferite şi refuzul de a accepta pur şi simplu ritmurile turismului şi ale economiei de agrement globalizată".

BMW Art Journey este o colaborare la nivel global între Art Basel şi BMW, care a fost creată pentru recunoaşterea şi susţinerea artiştilor în curs de afirmare. Acest premiu unic este deschis artiştilor care prezintă în cadrul secţiunilor Discoveries şi Positions ale expoziţiilor din Hong Kong, respectiv din Miami Beach. Două jurii, formate din specialişti de nivel internaţional, aleg o listă scurtă de trei artişti, care apoi sunt invitaţi să-şi prezinte propunerile pentru o călătorie menită să le dezvolte suplimentar ideile şi activitatea artistică. Juriul alege câştigătorul dintre cele trei propuneri.

Următoarea jurizare a BMW Art Journey va fi organizată cu ocazia Art Basel din Hong Kong, unde cei trei artişti selectaţi de la secţiunea Discoveries vor fi prezentaţi publicului la BMW Lounge. Câştigătorul celei de-a treia Art Journey va fi anunţat la începutul verii 2016.

BMW este partener global al Art Basel şi, de mai mulţi ani, susţine trei expoziţii Art Basel la Basel, Miami Beach şi Hong Kong. 

Pentru informaţii suplimentare despre artişti şi proiect, vizitaţi www.bmw-art-journey.com şi http://www.maxmayer.net/artist/henning-fehr-philipp-ruhr.

 

Despre Henning Fehr şi Phillipp Rühr
Henning Fehr (n.1985 la Erlangen, Germania) şi Philipp Rühr (n. 1986 la Brühl, Germania) trăiesc şi lucrează la Köln. În 2014, cei doi au fost distinşi cu Premiul Landului Renania de Nord-Westfalia pentru Tineri Artişti şi au primit o bursă de studio din partea Kölnischer Kunstverein şi Imhoff Stiftung, precum şi una de călătorie la Istanbul din partea Kunststiftung NRW. Practica lor îşi are originile într-o idee şamanică a cinematografului, în care regizorul este suspendat între participarea activă şi reflexia pasivă. La Art Basel 2015 de la Miami Beach, artiştii au prezentat "Polyrhythm Technoir" (2015), un film în trei părţi care tratează în mod alegoric starea actuală a muzicii electronice. Fiecare dintre cele trei secţiuni ale lucrării se referă la un subiect diferit - Poliritm, Fazare şi Sincronicitate -, fiecare găsindu-şi expresia în maniera sa de reprezentare şi prezentare.

 

Despre Art Basel
Art Basel găzduieşte cele mai importante expoziţii mondiale pentru lucrări de artă modernă şi contemporană, situate în Basel, Miami Beach şi Hong Kong. Definit de oraşul şi regiunea care îl găzduieşte, fiecare eveniment este unic, lucru reflectat prin galeriile participate, lucrările de artă prezentate şi conţinutul programelor paralele, produs în colaborare cu instituţiile locale pentru fiecare ediţie. Pe lângă standurile ambiţioase ce prezintă principalele galerii de pe mapamond, fiecare sector expoziţional al evenimentului reflectă cele mai noi dezvoltări în artă vizuală, oferind vizitatorilor idei noi, surse noi de inspiraţie şi noi contacte în lumea artei. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.artbasel.com.

Despre angajamentul cultural BMW
De peste 40 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Jeff Koons, Zubin Metha, Daniel Barenboim şi Anna Netrebko au cooperat cu BMW. În plus, compania a colaborat cu arhitecţi renumiţi precum Karl Schwanzer, Zaha Hadid şi Coop Himmelb(l)au, care au realizat designul principalelor clădiri centrale sau uzine. În 2011, BMW Guggenheim Lab, o iniţiativă globală a Fundaţiei Solomon R. Guggenheim, Muzeului Guggenheim şi BMW Group, a avut premiera mondială la New York. Compania garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată - acest aspect este esenţial pentru lucrări revoluţionare la fel cum sunt inovaţiile importante pentru o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, Les Films de Cannes à Bucarest, Festivalul Dakino sau Anonimul, precum şi Bienala de Gravură Experimentală. La nivel naţional, partenerii BMW susţin o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu. 

Mai multe informaţii: www.bmwgroup.com/culture şi www.bmwgroup.com/culture/overview.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Conectare

PressClub Information

RSS NEWS FEED.

Open Website

With the PressClub RSS service, you can also receive publications as a news feed. Choose from various topic-specific feeds as needed, or use the feed with the latest articles to stay up to date.

Search Settings.

Comunicat de presă
Dosar de presă
Discurs
Fact & Figures
Spanish
  • Limba fişierului ataşat
  • Arabic
  • Engleză
  • French
  • German
  • Italian
  • Japanese
  • Portuguese
  • Romanian
  • Russian
  • Spanish
Updates
Top-Topic
Submit
Reset
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Conectare